Introductie nieuwe KA+ en KA+ Active

7/02/2018

Ford heeft onlangs de nieuwe KA+ en de KA+ Active onthuld.  De KA+ Active is een kruising tussen een SUV en een personenwagen met een verhoogde rijhoogte, robuuste koetswerkstijl en geavanceerde technologieën.

Nieuwe look KA+ Essential en KA+ Ultimate

De nieuwe KA+ is verkrijgbaar in de uitvoeringen Essential en Ultimate en ziet er een stuk stoerder uit. De wagen heeft een iets hoger gelegen radiatorrooster dat er net zo uitziet als de andere nieuwe Ford-modellen. De KA+ is de kleinste wagen binnen het Ford-gamma, toch biedt de wagen genoeg ruimte voor langere personen, en is daarom uitstekend uitgerust voor de Europese markt.

Nieuwste technologieën en uitgebreide standaarduitrusting

De wagen is voorzien van het nieuwe SYNC 3-infotainmentsysteem met een tabletachtig beeldscherm van 6,5”, een Quickclear verwarmde voorruit, ruitenwissers met een regensensor en automatische koplampen. Met het SYNC 3-systeem kunt u uw radio en smartphone met spraakcommando’s bedienen, waardoor u zich beter op het verkeer kunt concentreren. Het SYNC 3-systeem van Ford is compatibel met Apple CarPlay™ en Android Auto™ .

De nieuwe KA+ is van een uitgebreide standaarduitrusting voorzien:


  • Elektrisch bedienbare buitenspiegels en zijruiten vooraan
  • Centrale vergrendeling is op afstand bedienbaar
  • Hill Start Assist
  • Snelheidsbegrenzing
  • Ford Easy Fuel
  • Een startknop om uw wagen te starten
  • De klep van de achterbak is eenvoudiger te openen
  • 6 airbags
  • Electronic Stability Control
  • Tyre Pressure Monitoring System, om de juiste bandendruk in de gaten te houden


De geheel nieuwe 1,2-liter Ti-VCT benzinemotor, verbruikt minder benzine en behaald bij lage toerentallen 10 procent meer koppel. De KA+ is nu ook met dieselmotor verkrijgbaar, en wel met een 1.5 TDCi, hiermee kunt u moeiteloos cruisen.

KA+ Active

De nieuwe KA+ is nu voor het eerst ook in de grotere ‘Active’-versie verkrijgbaar, dit is een kruising tussen een SUV-wagen en een personenwagen.  De wagen biedt passagiers nog meer comfort, gebruiksgemak en rijhulpsystemen dan de huidige KA+.  Het interieur en koetswerk zijn ook opgewaardeerd.

De nieuwe KA+ en de KA+ Active hebben het compacte vijfdeursmodel verbeterd met stoere omlijnde vormen, een verhoogde rijhoogte en een uniek afgesteld onderstel.

Ford heeft in 2017 voor het eerst meer dan 200.000 SUV’s verkocht, en de vraag naar cross-overmodellen is gestaag om hoog gegaan.  De nieuwe KA+ Active ligt nu in bereik van een nog groter publiek, zodat wagens in de miniklasse nu ook met een hoogwaardige stijl, geraffineerde technologieën en geavanceerde benzine- en dieselmotoren zijn uitgerust, die u normaal gesproken in veel duurdere wagens verwacht, aldus Roeland de Waard, vicepresident Marketing, Sales & Service.

De nieuwe KA+ werd in 2016 voor het eerst aan het Europese publiek voorgesteld en is een wagen die ondanks zijn lage prijs goed is uitgerust en veel rijplezier biedt .

De KA+ Active is het tweede model in het gamma met ‘Active’-modellen, en werd voorafgegaan door de Fiesta Active, die later dit jaar in de showrooms te bewonderen is.  De Active-modellen liggen net iets hoger, hebben een SUV-stijl met koetswerkbescherming en zijn een combinatie tussen de functionaliteit van een hatchback met het typische rijplezier van een Ford.

Met de nieuwe KA+ en KA+ Active heeft de klant nu nog meer keuze tussen zuinige benzine- en dieselmotoren die aan de laatste Euro 6-emissienormen voldoen.  Dit komt mede door de standaard gemonteerde ‘Auto Start-Stop’-technologie.  De wagens hebben bij een laag toerental een betere koppel, die voor een responsiever rijgedrag zorgt waardoor het gemiddelde gebruik over het volledige toerentalbereik met 4 procent kon dalen. Gebruikskosten voor de wagen werden hierdoor ook minder.

De nieuwe KA+ en KA+ Active zijn later dit jaar in heel Europa verkrijgbaar.

Contacteer ons voor meer info

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws