Mustang Mach-E bij de Ardenne Roads EcoRally

Vijf Mustang Mach-E's aan de start van de Ardenne Roads EcoRally

22/06/2023
  • Op initiatief van Trajectoire, een bedrijf gespecialiseerd in de organisatie van regelmatigheidsrally's, vindt op 22, 23 en 24 juni in België de eerste rally plaats die voorbehouden is voor 100% elektrische voertuigen. De regelmatigheidsrally start in Durbuy en zal worden verreden door een dertigtal teams verdeeld over een tiental verschillende automerken.

    Durbuy, een "Top 100 Duurzame Bestemming" sinds 2019, is geselecteerd als hoofdkwartier voor deze eerste emissievrije rally. In totaal zal het tweedaagse evenement bijna 500 kilometer afleggen, bestaande uit lange regelmatigheidsproeven en verbindingsetappes, over de meest bijzondere wegen in de Ardennen.

    Gezien deze kenmerken was er niet veel voor nodig om een paar teams aan te moedigen om aan het stuur van de charismatische Ford Mustang Mach-E aan de start te verschijnen. Met een maximaal bereik van 600 km en de dynamische kwaliteiten waarvoor Ford bekend staat, leek Ford's eerste 100% elektrische SUV de ideale keuze voor enkele goed ingelichte teams. Dat is het geval voor Johnny Delhez, Ford-verdeler in de regio Luik, die aan de start zal verschijnen aan het stuur van een Mustang Mach-E GT, genavigeerd door Yves Noelanders, expert op het gebied van historische regelmatigheid.


Mustang Mach-E op de weg
Mustang Mach-E voorzetels


  • Een ander deskundig team is dat van Bjorn Vanoverschelde en Bjorn Clauw. De eerste behoort tot de meesters van de rallyorganisatie in België en daarbuiten en is bovendien een van de beste copiloten van Europa: "Ik wil al heel lang deelnemen aan een regelmatigheidsrally, waarbij ik zelf rijd. Maar ik ben geen piloot en ik heb geen auto die geschikt is voor deze discipline. Dus de Ardennes Roads EcoRally leek me de perfecte gelegenheid. En ik kreeg de kans om een glanzende Mustang Mach-E GT te bemachtigen via Ford Belux. We gaan ons best doen!"

  • Twee Mustang Mach-E Extended Range, Rear Wheel Drive werden ook toevertrouwd aan Sloveense teams, Spacapan-Kobal en Makarovic-Spacapan, regelmatige deelnemers aan het FIA EcoRally Cup kampioenschap, met gewoonlijk zeer goede resultaten. "We zijn hier om ervaring op te doen. Deze nieuwe Belgische wedstrijd telt volgend jaar mee voor het kampioenschap. We willen proeven van de bijzonderheden, zodat we beter voorbereid zijn voor 2024. Bovendien zijn we erg enthousiast over het idee om deze Mustang Mach-E te ontdekken."

  • Het laatste Mustang Mach-E team, bestaande uit Julien Libioul, persverantwoordelijke voor Ford Belux en de uitstekende copiloot Thomas Collard, is ook ingeschreven in een Mustang Mach-E Extended Range, achterwielaandrijving. Dit team, dat officieel Ford Belux vertegenwoordigt, heeft als missie het evenement te ontdekken en de impact en interesse ervan te peilen met het oog op een mogelijk bredere deelname met de 100% elektrische producten die eraan komen bij Ford, waaronder de nieuwe, 100% elektrische Explorer, de volgende generaties Transit Custom en Tourneo Custom, alsook de nieuwe Transit Courier en Tourneo Courier.


  • Meer info over hybride en elektrische Ford's


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws