Nieuwe Ford Transit Courier

Euro NCAP geeft nieuwe Transit Courier Platinum beoordeling

9/11/2023
 • Volgens Euro NCAP – de onafhankelijke autoriteit op het gebied van veiligheid – pakken aanrijdingen waarbij bedrijfswagens zijn betrokken vaak ernstiger uit voor de voertuigen van de tegenpartij bij frontale en kop-staartbotsingen. Een groot percentage van de ongelukken is te wijten aan verlies van controle over het voertuig.

  Daarom is het zo belangrijk dat bedrijfswagens worden uitgerust met geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen (advanced driver assistance systems: ADAS) die de gevolgen van dergelijke ongelukken kunnen helpen voorkomen of beperken.

  De nieuwe Tourneo Courier, een multi-activiteitsvoertuig met vijf zitplaatsen, heeft een kenmerkend SUV-geïnspireerd design en biedt veel ruimte voor passagiers en hun bezittingen binnen een compacte stadsvriendelijke voetafdruk.

 • Nieuwe Transit Courier
 • In het speciale programma van Euro NCAP voor het beoordelen van de veiligheid van bedrijfswagens wordt extra aandacht besteed aan de beschikbaarheid van ADAS, en de Transit Courier is de enige bedrijfswagen die de hoogste beoordeling (Platinum) heeft gekregen in 2023. Het is ook de eerste die deze hoogste score heeft behaald, onder de nieuwe strenge testprotocollen die eerder dit jaar zijn geïntroduceerd.


 • Hans Schep, General Manager bij Ford Pro Europa: “We zijn trots dat onze nieuwe Transit Courier1,2 de hoogste score ooit heeft behaald in de Commercial Van Safety-test van Euro NCAP – met een fenomenale score van 93%. [...] Niets is belangrijker bij Ford Pro dan de veiligheid van onze klanten, hun medewerkers en de mensen met wie ze de wegen delen. Het is erg toepasselijk dat het eerste wat onze nieuwe Transit Courier heeft afgeleverd een eersteklas veiligheidsbeoordeling is.”


 • Voorstoelen nieuwe Transit Courier
 • De Transit Courier scoorde maximale punten voor de technologie Lane Keeping System3 en het Blind Spot Information System3. Er werd ook een perfecte score behaald voor snelheidsregelsystemen, waaronder Intelligent Speed Assist3. Bovendien gaf Euro NCAP een eervolle vermelding voor het hoge niveau van de ADAS-functies waarmee de Courier standaard is uitgerust.

 • De Platinum-beoordeling geldt voor alle versies van de Transit Courier in de N1-categorie, waaronder de benzine- en dieselmodellen geproduceerd door de Ford Otosan Craiova-fabriek in Roemenië en de elektrische E-Transit Courier4,5, waarvan de productie volgend jaar begint.

  De Transit Courier is niet de enige bedrijfswagen van Ford Pro met een begeerde Euro NCAP-award. De Transit6- en Transit Custom7-modellen behaalden in 2021 de Gold-status, net als de elektrische E-Transit8 vorig jaar.


 • Michiel van Ratingen, Euro NCAP Secretary General: "Euro NCAP moedigt fabrikanten van bedrijfswagens sterk aan om hun voertuigen te voorzien van dezelfde aanrijdingspreventietechnologie die al beschikbaar is op de markt en in personenauto's wordt toegepast. De Ford Transit Courier geeft daar gevolg aan door bijna alle veiligheidsapparatuur standaard te leveren en wordt daardoor de eerste winnaar van de Platinum-beoordeling van Euro NCAP onder de nieuwe regels van 2023. Felicitaties aan Ford voor dit resultaat!"


Ontdek Transit Courier  • [1] Ford Transit Courier gehomologeerde CO2-uitstoot 150-167 g/km WLTP, gehomologeerd brandstofverbruik 6,6-7,3 l/100 km WLTP.
  • [2] Het opgegeven WLTP-verbruik van brandstof/energie, de CO2-uitstoot en de elektrische actieradius zijn bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten mogelijk. De CO2-emissie- en brandstofefficiëntiebereiken kunnen variëren afhankelijk van de voertuigvarianten die door individuele markten worden aangeboden.
  • [3] Hulpsystemen voor de bestuurder zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden. Het vervangt veilig rijden niet. Zie de gebruikershandleiding voor meer informatie en beperkingen.
  • [4] De officieel gehomologeerde actieradius van de E-Transit Courier wordt dichter bij de verkoopdatum bekendgemaakt. In overeenstemming met de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen (WLTP). De gepubliceerde actieradius (beoogde streefwaarde volgens WLTP) kan worden bereikt met een volledig opgeladen batterij - afhankelijk van de bestaande serie en batterijconfiguratie.
  • [5] Het werkelijke bereik kan variëren door verschillende factoren (bijv. weersomstandigheden, rijstijl, routeprofiel, staat van het voertuig, leeftijd en staat van de lithium-ion batterij).
  • [6] Ford Transit gehomologeerde CO2-emissies 165-357 g/km WLTP en gehomologeerde brandstofefficiëntie 6,3-13,6 l/100 km WLTP.
  • [7] Ford Transit Custom gehomologeerde CO2-emissies 152-318 g/km WLTP en gehomologeerde brandstofefficiëntie 5,8-12,1 l/100 km WLTP.
  • [8] In overeenstemming met de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen (WLTP). Een actieradius tot 317 km (beoogde streefwaarde volgens WLTP) kan worden bereikt met een volledig opgeladen batterij - afhankelijk van de bestaande serie en batterijconfiguratie.


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws