Gratis rijles voor jonge bestuurders

20/02/2017

Ford organiseert opnieuw gratis Driving Skills for Life-opleidingen voor jongeren tussen 18 en 24 jaar die beschikken over een rijbewijs. Het doel is om het aantal verkeersongelukken onder jongeren te verminderen. Auto-ongevallen zijn in België de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren.

Dit jaar zijn de Ford Driving Skills for Life, opleidingen van een halve dag, gepland in de weekends 18-19 maart in Namen (Franstalig), 6-7 mei in Lommel (Nederlandstalig) en 9-10 september in Brussel of Antwerpen. Jongeren kunnen zich inschrijven op www.drivingskillsforlife.be.

De instructeurs van Ford Lommel Proving Ground staan tijdens Ford Driving Skills for Life jongeren met raad en daad bij om ervoor te zorgen dat ze gewapend zijn tegen de valkuilen van het verkeer op onze drukke wegen. Daarbij wordt gefocust op vier aspecten die aan de basis liggen van 60 procent van alle verkeersongevallen: het herkennen van gevaren, de controle over de auto, snelheids/afstandsbesef en de impact van afleidingen aan het stuur.

Tijdens de voorbije sessies van Ford Driving Skills for Life in Belgie namen niet minder dan 1.900 jongeren deel over een periode van 3 jaar, en dit volledig kosteloos. Bovendien maken deelnemers kans op een iPad mini door deel te nemen aan een instagram-wedstrijd die de meest originele foto bekroont. Slechts twee voorwaarden om deel te nemen: tussen de 18 en 24 jaar oud zijn en beschikken over een definitief rijbewijs.

Meld u aan

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws